PROBLEMI I KONFLIKTI

Praktična radionica

PROBLEMI I KONFLIKTI

 

 

Održaće se u Beogradu, 8 i 9. februara 2020 od 10-18č

“DIJADA” Ul.Kosovska br.3, VII sprat, stan 25.

Radionicu vodi Desimir D. Ivanović, trener za ljudske resurse i učitelj kliringa.

Na ovoj radionici, efikasnim pristupom i praktičnim alatima, bavićemo se definicijom problema i konflikta, strukturom i otkrivanjm njihovih korena, te raditi na podizanju naših ličnih spsosbnosti neophodnih za njihovo rešavanje.

To čini ovu radionicu zanimljivom i preko potrebnom, kako za svakodnevni privatni život, tako isto i za profesionalno napredovanje, kao i šire i uspešnije društveno angažovanje.

Zašto?

Živimo u vremenu promena, koje, po definiciji, donose izazove ili nove probleme. Neki od problema već dugo traju i postali su hronični, te nalikuju lancima od kojih se ne možemo osloboditi, a čiji se krajnji ishodi sagledavaju u odsustvu ličnog napredovanja, lošim navikama i samodestruktivnom načinu života. Naši hronični problemi predstavljaju razloge za česta nezadovoljstva i konflikte sa drugim ljudima iz našeg okruženja.

Koje strategije koristimo za izbegavanje i kako zaustaviti eskalaciju konflikata?

Kada je čovek okupiran nekim problemom i ako se već nije predao u stanje beznađa, prihvatio ulogu žrtve i trpljena, odnosno neku formu naučene bespomoćnosti, njegova pažnja je najčešće usmerena na brzopleteo traženje izlaza, “way out” iz date situacije, čime, često još više pogorša datu situaciju i dovode sebe u poziciju “from bad to worst” (“od lošeg na gore”).

Takvih primera ima puno, kako na individualnom, tako isto i na širem društvenom planu.

Efikasan pristup za rešavanje problema i konflikta podrazumeva razumevanje same prirode i dubljih uzroka neke životne problematike i datih specifičnih okolnosti. Otkriti suštinu i naći pravu reč za neki problem je često težak i izazovan zadatak, no nakon toga, njegovo trajno i efikasno otklanjanje postaje samo jednostavna procedura.

Kako doći do tog “mesta” proširene i produbljene jasnoće?

Kako otkriti i suočiti se sa istinom? Kako potpunije, dublje i jasnije sagledati i razumeti samog sebe i svoju životnu realnost? Kako pronaći i otkloniti sopstvene blokade, osloboditi vezanu životnu energiju, doneti prave odluke, usmeriti se i istrajati na putu ostvarenja svojih životnih ciljeva?

I na kraju, posebno kada su u pitanju konflikti, kako izbeći svađe i unaprediti naše odnose sa drugima?

Ako ste u sebi već spremni za pozitivne promene, sve odgovore i rešenja možete pronaći na ovoj radionici.

Informacije i prijave na 064 194 55 91

Dobrodošli!

Desimir D. Ivanović
www.dijada.com
dijada@mts.rs
064 194 55 91

Comments are Closed

© 2024: Dijada | KABBO Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress