INTENZIV DIREKTNOG ISKUSTVA ISTINE

INTENZIV_DIILjudi su oduvek  sebi postavljali pitanja: Ko sam ja? Koji je smisao ovog života? Šta je život? Odakle dolazim i gde idem?  Šta je/ko je drugo ljudsko biće?

Sa svim ovim pitanjima, uz sprovođenje adekvatne prakse u cilju postizanja direktnih iskustava, susreću se učesnici višednevnih Intenziva, iskustvenih radionica, koje predstavljaju savremeni spoj istočnih i zapadnih višemilenijumskih praksi samoupoznavanja i duhovnog tragalaštva.

INTENZIV DIREKTNOG ISKUSTVA ISTINE

Desimira Ivanovića, majstora ove spiritualne prakse*

Kad? 25-28. avgusta 2016.

Gde? Na imanju Janda La, obala Dunava kod Krčedinske ade www.jandala.org

Kako Intenziv izgleda i šta se na njemu tačno radi? Seminar se obično održava u planinarskim domovima ili u sličnim mirnim i povučenim uslovima, kako bi učesnici bili u stanju da se sasvim posvete radu tehnike i sopstvenom procesu. Počinje u četvrtak uveče, kada se učesnici sakupe, smeste, upoznaju sa pravilima rada i ukratko sa tehnikom. Sutradan, u petak ujutru, voditelj ih detaljno upozna sa ciljem i tehnikom rada. Nakon toga se kreće u intenzivan celodnevni rad, gde se naizmenično smenjuju dijadne vežbe Prosvetljenja, sa šetnjama, odmorom, vežbama disanja, laganim obrocima i predavanjima voditelja.

Čitav rad karakteriše atmosfera podrške, razumevanja, međusobne tolerancije i hitanja ka zajedničkom cilju. Na isti način se radi i naredna dva dana. Intenziv se završava u nedelju uveče. Dijadnu tehniku koji i jedino koristimo na Intenzivu je lako naučiti ali je potrebna istrajnost u njenoj doslednoj primeni. Radi se tako što svaki od učesnika treba da izabere po jedno pitanje ili koan na kome će kontemplirati.

Tokom tri dana rada, intenzivnog mentalnog i emocionalnog procesovanja, učesnici prolaze kroz faze koje su zajedničke za većinu njih. Zadatak voditelja i čitave grupe je da se svakom učesniku pomogne da ih uspešno prebrodi i tako sebe dovede pred vrata krajnjeg cilja – Prosvetljenja ili Direktnog Iskustva Istine.

Šta konkretno dobijamo na Intenzivu:

* mogućnost da doživimo Direktno Iskustvo Istine

* mentalno i emocionalno pročišćavanje i deidentifikaciju lažnog Ja, i nezdravih ego-stanja

* uvećavamo svoje kapacitete (za komunikaciju, razumevanje, život…).

* uvećavamo potencijale svog uma.

USLOVI ZA UČESTVOVANJE: U cenu 150 evra je uključeno učešće, ishrana i smeštaj (4 noćenja i 3 puna pansiona). Zbog smeštajnih kapaciteta, broj učesnika je ograničen.

Sigurno mesto na sledećem Intenzivu, ali i popust od 15%, obezbeđujete uplatom akontacije od 50% na žiro račun br.160-393938-13, Agencija “Dijada” Zaječar, ili direktno kod organizatora – do 15.juna.

Nakon toga, sve do 15.jula, važiće popust od 10%.

Posle 15.jula pravo na popust od 10% imaće samo učesnici prethodnih Intenziva pod vođstvom Desimira Ivanovića.

O MAJSTORU DESIMIRU:Desimir D. Ivanović je učesnik prvog Intenziva u Beogradu (1980). Intenzive vodi od 1983. godine. Ovo je njegov trideset osmi intenziv. Obuku za majstore završio u Fleksliju (Južna Australija) 1991. godine. Učestvovao u intenzivima i vodio ih u više zemalja. U Francuskoj održao dve desetodnevne obuke za majstore intenziva.

Intenzivi se vode na klasičan i standardni način, kako su razvijeni od strane osnivača Čarlsa Bernera, i kako se i danas rade u čitavom svetu.

……………………………………………..

Dodatni info: 

info@dijada.com

064/194-55-91

Dobrodošli!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2024: Dijada | KABBO Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress