“Dijada” promovisala nove klirere

Škola kliringa i lajf koučinga “Dijada” organizovala je akreditivno predavanje pod nazivom “Čovek je čoveku lek” i promovisala nove klirere, na svečanosti održanoj 19. maja u Beogradu. Tom prilikom uručeni su i sertifikati lajf koučima, koji su uspešno savladali šestomesečnu obuku iz ove oblasti.

Trener za ljudske resurse i jedan od utemeljivača kliring metode kod nas, Desimir D. Ivanović, okupljenima je govorio o pet nivoa na kojima kliring deluje i kako se pruža pomoć na mentalnom i emocionalnom nivou.

Ivanović, inače osnivač i direktor Dijade, nije krio zadovoljstvo što je kliring u Srbiji postao sve prepoznatljivija metoda na polju psihoterapije, koja pomaže da se postignu odlični rezultati kroz jedna komunikacijski ciklus. Postizanje ciljeva, ostvarivanje želja su nezamislivi bez dobre komunikacije, odnosno podizanja svesnosti u komunikaciji sa drugim ljudima.

Description

Ivanović je govorio o načinima na kojima se pruža pomoć i šta je zapravo „pomoć“ kao pojam. Upoznao je prisutne kako se donosi odluka o podršci, podstiče na razgovor, kako usavršiti tehnike slušanja i razumevanja, ali o tome koliko je važno rasterećivanje od emocionalnog naboja.

Učitelj kliringa i prvi saradnik Čarlsa Bernera (koji se 35 godina bavio edukacijom, prezentovanjem i praksom kliringa) je naglasio da su podsticaji i podrška, kao i provera napredovanja u komunikacijskom odnosu veoma značajni u celokupnom procesu kliring metode.

Na predavanju učesnicima se obratio psiholog i predsednik Srpske kliring asocijacije Srećko Lazić, koji je govorio o promenama na emotivnom, poslovnom i psihološkom nivou. Lazić je rekao da su naše želje zakopane i da ih treba izbaciti na površinu. Princip gravitacije, privlačenja, sklada želja sa univerzumom su od izuzetnog značaja kada govorimo o ličnim promenama.

Učesnici predavanja mogli su da saznaju i kako „dosada“ deluje na naš um i akciju, ali i to kako želje treba usaglasiti sa stanjem duha, uma i tela. Lazić je podsetio da je sklad veoma važan i da se postiže na pet polja: mentalnom, duhovnom, fizičkom, emotivnom i materijalnom.

Nakon završetka predavanja, promovisani su novi klireri, koji su završili trogodišnju edukaciju na polju psihoterapije. Njima su uručene diplome, ali i poruka da svoje znanje uspešno primene u praksi.

Comments are Closed

© 2019: Dijada | KABBO Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress